На Херсонщині підприємство завдало державі збитків на суму близько 180 тис гривень

Херсонщина, підприємство, збитки
Державними інспекторами при здійсненні планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства комунальним підприємством встановлено, що з грудня 2018 року по жовтень 2021 року підприємством самовільно здійснено забір води з артезіанських свердловин, при відсутності дозволу на користування надрами (видобування підземних вод).

Такими діями суб’єктом господарювання порушено вимоги статті 19, 23 Кодексу України «Про надра». Відповідно до «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів», підприємству нараховано збитки, які заподіяні державі та пред’явлено претензію про відшкодування збитків, у добровільному порядку на суму близько 180 тис. грн.

В разі відмови підприємством від добровільної сплати заподіяних державі збитків, інспекція подаватиме позов на вказану суму до Господарського суду Херсонської області.

Державна екологічна інспекція України
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон