Херсонський держуніверситет інвестує в розвиток матеріально-технічної бази медичного факультету

ХДУ, медфак, розвиток
Вчора, 20 грудня, на медичному факультеті Херсонського державного університету відбулася презентація спеціального обладнання медичного факультету.

Херсонський державний університет інвестував у сучасне обладнання близько 300 тисяч. Завдяки чому має підвищитися ефективність викладання медичних дисциплін, що дозволить вивести навчальний процес на абсолютно іншу якість. Використовувати його зможуть викладачі медичного факультету під час проведення практичних занять.

«Розвивати медичний факультет та випускати висококваліфікованих спеціалістів, яких вкрай потребує Херсонщина – це стратегічна мета Херсонського державного університету.

А важливим фундаментом задля цього є покращення інфраструктури. Вкладати кошти в матеріально-технічну базу, яка необхідна для підготовки фахівців, і які вже завтра зможуть працювати в системі охорони здоров’я – архіважливо. Це інвестиція в майбутнє», – наголосив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

«Наше головне завдання, аби молодь залишалася на Херсонщині. Сьогодні лікарі, вчителі, соціальні працівники повинні здобувати освіту, йти далі працювати в райони, ОТГ. І це має бути спільна робота всіх – від керівників общин до облради», – відмітив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко. І гарантував всебічну підтримку молодим майбутнім медикам.

«А ще одна гарна новина, що депутати Херсонської обласної ради підтримали нашу ініціативу реконструювати історичні корпуси ХДУ по вулиці Перекопській, 3 під розширення медичного факультету.

Цей захід внесено до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2022 рік із зазначенням необхідних коштів, що планується виділити з обласного бюджету на виготовлення проєктної документації.

Дякуємо депутатам за реальні кроки, що сприяють розвитку Херсонщини! Ми не підведемо!», – запевнив ректор ХДУ, голова комісії Херсонської облради з розвитку людського капіталу Олександр Співаковський.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон