Кого херсонці хочуть бачити Президентом України?

На це і на багато інших запитань, що стосуються президентських виборів 2014 року, відповідав сьогодні, 25 квітня, під час прес-конференції у Херсоні, керівник ВГО "Комітету виборців України" Олександр Черненко.

Олександр Черненко повідомив журналістам, що в КВУ замовили соціологічне опитування у чотирьох провідних соціологічних служб України з приводу майбутніх виборів Президента держави. Таке опитування дає змогу побачити – хто на сьогодні вже лідирує у виборчій кампанії.

Відповідно, кожна з соціологічних служб незалежно опитала 1500 респондентів, а загальна їх кількість складає 6200. Похибка опитування менше 0,8 %. В даному опитуванні прийняли участь усі області України. Єдине, що в Криму воно не проводилось, тому що, там виборів, по усім відомим причинам, не буде.

Всупереч чуткам про те, що жителі Сходу та Півдня планують не прийти на вибори, соціальне опитування показує досить інші, оптимістичні настрої людей. За даними чотирьох соціологічних служб 56 % точно готові прийти на вибори і 29 % швидше за все туди прийдуть.

Бажання прийти на вибори на Заході України звичайно значно більше, чим на Сході, але все одно там воно складає не менше 50 %. «Виборці і Донбасу, і Харківщини,і Херсонщини хочуть і в очевидно прийдуть на вибори», - заявив Олександр Черненко.

Що ж стосується самого рейтингу кандидатів у Президенти, то там ситуація склалась таким чином:

Петро Порошенко – за нього готові віддати свій голос майже 33 % серед усіх опитаних, а з тих, хто має намір прийти на вибори та визначився з кандидатом 48,5 %. Порівняно з опитуванням, яке проводилось в березні, рейтинг цього кандидата виріс на 8 %.

Юлія Тимошенко – загальна кількість виборців – 9,5 %, 14 % - від тих, хто визначився. Порівняно з березнем ріст склав 1,3 %.

Сергій Тігіпко – 5,1 % - загальна кількість виборців, 7,4 % - від тих, хто визначився. У Тігіпка, в порівнянні з березнем мінус 2 %.

Михайло Добкін – загальна кількість – 4,2 %, 6 % - від тих, хто визначився. Порівняно з березнем росту і падіння не має.

Петро Симоненко – 4 % від загальної кількості, з тих, хто визначився – 5,6 %.

Анатолій Гриценко – аналогічно 3,4 % та 5 %.

Олег Ляшко – 3,2 % та 4,6 %.

Усі інші кандидати, по результатам соціального опитування, набрали менші відсотки, від вище перерахованих. До речі, якщо брати статистику проведеного опитування саме на Півдні України, то Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Сергій Тігіпко зайняли також перші позиції.

Під час конференції Черненко підкреслив,що найголовніше сьогодні, все таки, щоб вибори відбулись, адже поговорюють про те, що вони можуть не відбутися, через наявність проблем: «Проблеми є, але у 5-6 містах, де влада місцева сьогодні не працює. Навіть в Донецькій області були сформовані усі 22 окружні виборчі комісії. Хоча в Слов'янську комісія не могла зібратись на засідання. Тому нам дуже важливо, щоб на вибори прийшли жителі Сходу та Півдня».

Також Олександр Черненко запевнив, що підготовка до виборів ведеться дуже серйозна, КВУ намагатиметься надати не менше 4 000 спостерігачів по всій Україні, а можливо й навіть більше. В тих містах де будуть проходити місцеві вибори, КВУ особливо посилено буде робити спостереження: «По місту Херсону ми плануємо закрити як мінімум, половину дільниць своїми спостерігачами, по області буде не менше 100-200 спостерігачів», – запевнив керівник КВУ.

Тетяна Бойко

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон