На Херсонщині пандемія шкодить новорічним святам

Херсонщина, свято, Яновський
У професійних та самодіяльних артистів і артисток у Херсоні наступає гаряча пора – візити по корпоративах і приватних оселях із новорічними вітаннями у традиційному вбранні Діда Мороза й Снігуроньки.

На цьому начебто можна непогано заробити: адже платня за таке привітання нині доходить до п’ятисот гривень. А в найостанніші дні року, що минає, буде ще дорожче.

Та артисти нарікають: замовлень обмаль, бо люди не хочуть зайвий раз контактувати зі сторонніми, налякані коронавірусною епідемію. Цю тенденцію, до речі, помітили й ті, хто на святі не заробляє, але допомагає створювати святковий настрій.

— Учні нашого коледжу до зимових свят підготували дитячу програму «Новорічні ранки». У ній інтерактивні ігри, конкурси, казкова вистава за участю й мультяшних персонажів. З нею готові приїхати до сільських Будинків культури абсолютно безкоштовно, як робили це і в попередні роки. Але якщо тоді було й по двадцять заявок, то зараз усього чотири — з приміських сіл Богданівка, Зеленівка, Сонячне й Петрівка.

Директори БК щиро зізнаються: артистів не запрошують, оскільки побоюються, що вони коронавірус занесуть. Не допомагає й те, що всі учасники програми вакциновані, — каже директор Херсонського фахового коледжу культури й мистецтв Наталія Федотова.

– У мене є знайомі, котрі на свята відігрували ролі Діда Мороза. Вони теж сумують: до дитсадків їх запрошувати перестали через ту ж загрозу коронавірусу. І вакцинація розвіяти страхи не допомагає.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон