Херсонським пенсіонерам проводять безплатні екскурсії

Херсон, пенсіонери, екскурсії
"У лабіринтах вулиць давніх". Обласний краєзнавчий музей започаткував безплатні екскурсії для пенсіонерів. Відвідувачам розповідають про історичні факти та людей, які колись жили у Херсоні.

Галина Мартинова, завідувачка літературного відділу обласного краєзнавчого музею, розказує про історичний центр Херсона. Наприклад, на кожній черепиці перших будинків стоять прізвища й імена колишніх власників черепичних заводів. Черепиця була як вітчизняною, так і привезеною з Марселю. У музеї зберігають експонати та фотографії, які показують, яким він був та хто там мешкав.

"Ми будемо знайомити херсонців з найулюбленішою, найвідомішою вулицею – вулицею Суворова, якою вона була? Ми покажемо предмети старовини, із чого були побудовані будинки старі. До цього часу у нас в музеї зберігаються та огорожа, і дверні ручки, які стояли на будинках, яких давно немає", - каже Галина Мартинова.


Такі екскурсії проводять для пенсіонерів. Вхід для них безплатний. Відвідувачі обов’язково мають пред’явити сертифікат про вакцинацію. Ольга Алексєєва говорить, прийшла дізнатися чогось нового.

"Ми дуже раді, що організували для нас таку екскурсію. Ми – херсонці, дуже любимо своє місто і хочемо дізнатися про нього побільше. Особливо любимо стару частину міста і ми раді, що можемо дізнатися щось нове", - каже відвідувачка екскурсії Ольга Алексєєва.

Такі акції, розказує Галина Мартинова, проводять у музеї щомісяця. Всі екскурсії на різні теми.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон