На Херсонщину чекає спустелювання без відновлення водопостачання

Херсонщина, водопостачання, спустелювання
На півдні України вже незабаром відчуватиметься гостра нестача води, в кількох областях стане відверто складно вижити.

Про це заявив голова Громадського ради Міністерства аграрної політики та продовольства України Леонід Козаченко. Інформують Vesti.ua.

"На підставі останніх досліджень можна зробити сумні висновки про те, що на півдні України буде посуха вже в найближчий час.

Херсонська на першому місці, на другому - Миколоївська, на третьому - Одеська області. Це ті регіони, в яких буде найбільш відчутний дефіцит води в найближче десятиліття. Якщо ми не станемо приймати необхідні заходи по відновленню водопостачання, в зазначених областях зможуть жити тільки дуже витривалі тварини, на кшталт верблюдів. А більше ніхто не зможе вижити. Це трапиться через 10 років і у випадку, якщо нічого не робити, якщо будемо просто дивитися з рук", - пояснив наш співрозмовник.

Голова Громадської ради Міністерства аграрної політики та продовольства проінформував також, що в 1991 році, зі зверненням України незалежності, в країні було 70 30

"Тобто, на 12 тисяч, приблизно, зменшилася кількість рік і ручей. Було більше 20 тис. озер і водосховищ, а зараз їх кількість зменшилася приблизно на 30%", - відзначив він.

Він підкреслив, що питанням забезпечення водою і водопостачання на території України стурбувалися, але поки тільки на словах.

"Мається розроблена стратегія. А покрокової плануючої її реалізації - немає", - роззяв Козаченко.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон