На Херсонщині досліджують факти впливу підприємницької діяльності на довкілля

Херсон, довкілля, екологія
Державною екологічною інспекцією Південного округу здійснено позаплановий захід ТОВ «ОККО-Драйв». Підставами для перевірки стало надходження звернення громадянина та погодження Держекоінспекції України.

За результатами перевірки, інспекторами виявлено факт діяльності газового модуля АЗС зазначеного підприємства, що знаходиться в м. Херсон за відсутності позитивного висновку із оцінки впливу на довкілля.

Крім того, дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для АЗС не отримано. Дані дії суперечать ст.3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», ч.5 ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Відносно посадової особи суб’єкта господарювання складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1. ст.164 КУпАП, та направлено для розгляду до суду.

Також під час проведення планової перевірки ПрАТ «Фрідом Фарм Інтернешнл» інспекторами Державної екологічної інспекції Південного округу виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства, у тому числі встановлено факт наявності на одному із об’єктів підприємства ємностей для зберігання палива, експлуатація яких здійснюється без отримання позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля або висновку державної екологічної експертизи, що є порушенням ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

На відповідальну особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП та видано припис щодо усунення порушень та направлено відповідно до суду.

Державна екологічна інспекція Південного округу звертає увагу суб’єктів господарювання, що здійснення планованої діяльності, яка підпадає під першу та другу категорію видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля визначених ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» можливе лише після отримання позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля.

Державна екологічна інспекція України
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон