У Херсоні лікарні повертаються до звичайного режиму роботи

Херсон, лікарня, режим роботи
У Херсонській лікарні імені Тропіних відділення, перепрофільовані раніше під прийом хворих на коронавірус, повертаються до свого звичайного режиму роботи.

В офтальмологічному відділенні від вівторка 5 хворих. Галина Бойко говорить, довго чекала, коли зможе потрапити сюди на планове лікування.

"Я звернулася, ще тут люди лежали, але вже готувалися. Я почекала, поки все тут дезінфікували, і мене взяли. Я дуже задоволена, тут добрі спеціалісти, всі грамотні, уважні, дуже добре ставляться", - розповіла Галина Бойко.

До звичного режиму після роботи з хворими на ковід повертаються й інші відділення лікарні, говорить генеральний директор Леонід Ремига. Приміщення продезінфекували і готові в них приймати пацієнтів.

"Це, по-перше, офтальмологічне відділення. Також працює вже майже тиждень травматологічне відділення. В його складі міський травматологічний пункт, де проводимо всю повноцінну звичайну роботу. Також перейшло на звичайний режим роботи наше акушерське відділення. Мабуть, завтра або з понеділка вже точно запустимо відділення загальної хірургії для планової роботи", - каже Леонід Ремига.


Поки що хворих небагато – від 4 до 12 людей, та оперують хірурги вже майже щодня, говорить завідувач хірургічного відділення Василь Дундич. Херсонка Валентина Брага останні два місяці цікавилася, коли тут знову почнуть приймати хворих на операції.

"Збиралася сюди дуже давно, але оскільки відділення працювало з іншими функціями, то була змушена їхати до санаторію, щоб трохи підлікуватися. Дуже дякуємо, що відкрилося відділення, тому що з болями дуже тяжко ходити", - каже Валентина Брага.

У перепрофільованому 4 місяці тому пологовому відділенні приймали жінок із ковідною інфекцією, розказала завідувачка Тетяна Ващенко. За період ковіду тут пролікували 42 вагітних жінки, народилися 53 малюки, і за цей час із 6 по 9 грудня було 12 пологів, - говорить лікарка.

Яна Горбачова з Нової Каховки потрапила до цієї лікарні вдруге: спочатку вагітною з діагнозом - коронавірус, тепер - на пологи. Жінка народила доньку.

"Народжувати хотілося саме тут, бо була знайома з усіма лікарями. І ось я тут, коли настав строк. Мене так радісно зустріли і ось - моє диво лежить", - розповіла породілля.

Наразі в лікарні залишаються 125 хворих на ковід, розповів Леонід Ремига, тоді як до цього було 335.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон