За період "червоної зони" поліцейські Херсонщини виявили близько 4 тисяч порушень карантинних вимог

Хрсон, карнатин, штрафи
За рішенням Національної комісії ТЕБ та НС на цьому тижні на Херсонщині почав діяти «жовтий» рівень епідемічної небезпеки з новими посиленими умовами. Поліція Херсонщини продовжує перевіряти дотримання карантинних вимог громадянами, а також суб’єктами господарювання та пасажироперевізниками задля запобігання подальшого сплеску розповсюдження вірусу COVID-19.

Як повідомив заступник начальника ГУНП у Херсонській області Денис Захарченко, за період перебування Херсонщини в «червоній» зоні адаптивного карантину поліцейські провели майже 55 тисяч перевірок суб’єктів господарювання.

Так, в області понад 200 разів були перевірені торгівельно-розважальні центри, близько 10 тисяч разів – заклади громадського харчування, 21 тисячу – установи промислової торгівлі та побутового обслуговування, майже 6 тисяч одиниць пасажирського транспорту, а також понад 700 разів – спортзали.

За виявленими фактами порушень встановлених протиепідемічних вимог поліцейські склали майже 4 тисячі адміністративних матеріалів, з яких 240 протоколів за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за що передбачено штраф від 17 до 34 тисяч гривень і на посадових осіб – 34 до 170 тисяч гривень.

Громадянам, які категорично відмовлялися одягати захисні маски в громадських приміщеннях та у транспорті, поліцейські винесли понад 3700 постанов, за що передбачений штраф у розмірі від 170 до 255 гривень. Також за перебування у закладах без COVID-сертифікатів поліцейські склали 16 протоколів.

Поліція Херсонщини закликає жителів області пам’ятати, що здоров’я всіх залежить від правосвідомості кожного. Ні в якому разі не користуйтесь послугами осіб, які реалізують підроблені сертифікати про вакцинацію та довідки про проходження тестування на COVID-19! Натомість, терміново повідомляйте про ці факти за номером «102».

Інформуємо, що як видача, так і використання підроблених документів є кримінальним правопорушенням. Згідно з ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. В свою чергу ч.4 ст.358 ККУ передбачає, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон