Андрій Дмитрієв: Херсонська громада має проект бюджету на наступний рік

Дмитрієв, бюджет, Херсон
Саме над цим активно працюють члени постійної депутатської комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку.

Уже сформований більш-менш остаточний варіант головного фінансового документу Херсонської міської територіальної громади, - повідомив голова комісії Андрій Дмитрієв:

- Можна сказати, що цей варіант бюджету вже є збалансованим. Тобто видатки відповідають доходам. Загальна сума доходів бюджету громади складає трохи більше 3 мільярдів 200 мільйонів гривень.

При формуванні бюджету ми намагались фінансувати усі галузі хоча б у тому обсязі, який був цього року. Головна проблема – досі не всі розпорядники надіслали бюджетні запити. Але ми все одно зарезервували кошти на реалізацію їх проєктів.

На жаль, на всі проєкти, які є перспективними та потрібні Херсонській громаді, бюджетних коштів не вистачить, тому депутатам запропонують реалізовувати їх за рахунок кредитування або участі в грантових програмах.

Також на бюджет громади, ліг додатковий тягар – це різниця в тарифах у понад 193 мільйони гривень. Тому, на жаль гроші, які планували витратити на розвиток, не можуть бути вирористані... І, хоча в Херсоні з’явився додатковий дефіцит бюджету, завдяки злагодженій роботі профільної комісії, - маємо проект бюджету на наступний рік, - наголосив Андрій ДМИТРІЄВ.

Надалі, з урахуванням обговорених пропозицій та зауважень, вже підготовлений документ, буде винесений на розгляд інших депутатських комісій. Потім будуть враховані прозиції Громадської ради при міському голові. Остаточнимий варіант бюджету, з урахуванням усіх пропозицій, буде підсумований на профільній депутатській комісії 14 грудня.

І вже 17 грудня, під час засідання сесії міської ради, депутати затвердять головний фінансовий документ Херсонської громади.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон