Ігор Колихаєв: Херсон прагне співпраці з містами Польщі

херсон, співпраця,
Вчора відбулася зустріч міського голови Ігоря Колихаєва з Генеральним Консулом Республіки Польща в Одесі пані Катажиною Солек та віцеконсулом, керівником відділом у справах зв’язків з польським товариством «Полонія» Павлом Нєдзвєдзскі. На зустрічі були присутні секретар міської ради Галина Лугова та в.о.заступника міського голови Роман Головня.

Катажина Солек прибула до Херсона, аби подякувати за чудову спільну Регату імені Маріуша Заруського, що відбулася цього року до Дня міста та запропонувати організацію ще однієї спільної регати в наступному році.

«Тільки підготовку до нової регати розпочати заздалегідь, аби до неї змогло приєднатися якомога більше учасників із різних міст Польщі»,- наголосила вона.

Також вона зауважила, що співпраця з Херсоном надихає на нові проєкти й польська сторона охоче долучиться до участі в різноманітних культурних заходах, які відбуватимуться в Херсоні.

Ігор Колихаєв зазначив, що це чудова ідея, і спільна регата відбудеться в місті обов’язково, аби польські гості змогли побачити туристичні принади Херсона та Херсонщини. Було домовлено, що для події буде обрана зручна для обох сторін дата.

Серед іншого під час зустрічі мова зайшла про співпрацю між Херсоном та Польщею.

Ігор Колихаєв зауважив, що між міською радою та польськими містами не укладено жодних угод про побратимські відносини.

«Було б чудово вибрати місто для побратимства у Польщі зі схожими характеристиками, аби взаємодіяти у сфері туризму, торгівлі, мистецтва тощо, сприяти економічному розвитку один одного й збагачуватись культурно», – підкреслив він.

Міський голова також звернув увагу Пані Катажини Солек на те, що Херсон прагне співпраці з містами Польщі, що мають подібний освітній потенціал, і попросив її посприяти встановленню більш тісних партнерських відносин між університетами.

Також він наголосив, що Херсон відкритий для інвесторів, які хочуть працювати на вигідних для обох сторін умовах.

Пресслужба Херсонської міської ради
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон