На Херсонщині поліцейські офіцери громад протидіють домашньому насильству

херсон, поліція, громади
За словами заступника начальника Управління превентивної діяльності поліції Херсонщини Ярослава Шанька, ключову роль у профілактиці домашнього насильства відіграє подолання так званого інформаційного вакууму.

- Жертви мають бути обізнані, у які служби звертатися, а агресори мають пам’ятати, що їм може загрожувати як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Діяльність поліцейських офіцерів громад спрямована виключно на потреби жителів громади: а це забезпечення безпечного середовища для всіх мешканців, підтримання публічного порядку, попередження злочинів і правопорушень, протидія домашньому насильству. Останньому питанню приділяється посилена увага, тож «шерифи» активно долучилися до проведення у підпорядкованих їм населених пунктах акції «16 днів проти насильства».

Щоб якомога більше людей знали про свої права, в Олешківській та Хрестівській територіальних громадах поліцейські офіцери громад провели інформаційні акції серед місцевих жителів. Офіцери відвідали родини з дітками, які перебувають у складних життєвих обставинах та ті, у яких раніше фіксували випадки домашнього насильства.

Поліцейські передали людям спеціальні листівки, у яких роз’яснено алгоритм дій у різних ситуаціях, контактні телефони відповідних служб, за якими громадяни можуть отримати консультативну допомогу щодо протидії домашньому насильству.

З кривдниками інспектори вкотре провели профілактичні бесіди. А малечі дарували фрукти й солодощі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон