Мешканця Одеси, підозрюваного у скоєнні хуліганства, судом взято під варту

херсон, суд, хуліганство
29 листопада у Херсонському міському суді розглядалось клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, відносно чоловіка - мешканця Одеси, підозрюваного у хуліганстві.

Так, за версією слідства встановлено, що підозрюваний опівдні 26 листопада, з метою умисного порушення громадського порядку та з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, яка виражалась у голосному викрикуванні брутальної лайки в сторону працівників поліції, всупереч загальноприйнятим в суспільстві правилам поведінки та нормам моралі, неодноразово висловлюючись грубою нецензурною лайкою, демонструючи зневагу до оточуючих, працівників поліції та громадян, почав демонструвати свої статеві органи. На зауваження працівників поліції не реагував, а навпаки здійснював їм опір та при цьому погрожував.

Таким чином, зазначена особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 296 КК України, а саме: хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної не поваги до суспільства, що пов’язане з опором представнику влади, що виконує функції з охорони громадського порядку.

У судовому засіданні підозрюваний пояснив, що зареєстрований у м. Одеса, має дружину та неповнолітню дитину. Є засновником та директором фірми по виготовленню парфумів. Має дохід від цієї діяльності близько 12 тис. доларів на півроку та від діяльності щодо надання послуг знайомства з іноземцями. Має на праві власності 4 квартири у м. Одеса. На теперішній час відносно нього направлено обвинувальний акт до суду і застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, однак до Херсону він приїхав по своїх справах, повідомивши про це слідчого. Свою причетність до злочину, в якому підозрюється, не визнає.

Захисник вважає, що клопотання не підлягає задоволенню, оскільки прокурором не надано доказів існування будь-яких ризиків. Просила застосувати до її підзахисного більш м’який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, підзахисний має зареєстроване місце проживання, сім’ю. Вважала, що факт порушення ним ухвали слідчого судді про цілодобовий домашній арешт не може бути враховано при застосуванні запобіжного заходу по цій справі.

Ухвалою слідчої судді Галини Радченко до підозрюваного було застосовано запобіжний захід «тримання під вартою» строком до 21.01.2022 року та визначено розмір застави (47 580 грн.).

Прес-служба Херсонського міського суду
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон