На Херсонщині протягом доби порушники нанесли збитків на суму майже 2 млн грн

херсон, біоресурси, штраф
23 листопада 2021 року Херсонський рибоохоронний патруль зафіксував п’ять порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено три протоколи за грубе порушення Правил рибальства (один з яких зафіксовано в межах території НПП «Нижньодніпровський»). Крім цього, оформлено два акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. Загальна сума збитків, склала 1 924 605 грн.

Для прикладу, державними інспекторами відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Херсонського рибоохоронного патруля зафіксовано факт незаконного вилову водних біоресурсів на акваторії Північно-Кримського каналу поблизу с. Нова Маячка Олешківського району Херсонської області. У такий спосіб порушнику вдалось впіймати 575 екз. раків. Внаслідок незаконних дій вчинених громадянином, сума збитків рибному господарству України склала 1 915 900 грн.

Згідно статті 63 ЗУ «Про тваринний світ» незаконно добуті водні біоресурси повернені в природне середовище у живому та неушкодженому стані.

За даним фактом відносно правопорушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст.85 КУпАП.

Цей приклад ще раз підтверджує, що начебто на перший погляд, незначне порушення тягне за собою значні наслідки, у вигляді сплати великої кількості спричинених збитків та перспективи настання кримінальної відповідальності.

Херсонський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства!

Про порушення Правил рибальства та порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (050) 012-35-73

Херсонський рибоохоронний патруль
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон