Херсонський лікар 61 рік віддав онкології

Херсон, ювілей, Жердзицький
Валентин Жердзицький продовжує працювати у Херсонському обласному онкологічному диспансері лікарем.

Йому 85, а він досі консультує, збирає та обробляє інформацію та навчає інтернів. Валентин Жердзицький почав працювати одразу після університету. На 5 і 6 курсах був головою хірургічного гуртка. Тоді й почав оперувати.

"Я думаю, якщо все повернути назад, то я б все одно пішов би цим шляхом. Я не повернув би з нього. За свою діяльність я зробив тисячі операцій. Операція у середньому триває одну дві години. Іноді я робив по три операції на шлунку. Це я по 6 годин стояв за столом. Звичайно, це навантаження вже дається взнаки", - каже лікар.

\У дитинстві, розказує Валентин Олександрович, захоплювався математикою. Навіть після школи вступав до Пермського університету. Хотів бути інженером або фізиком. Але після смерті матері, говорить чоловік, вирішив стати онкологом.

"Вплинула смерть матері на мій вибір. Я її поховав і одразу поїхав до медичного інституту з документами", - говорить лікар.

З 1972 по 1995 роки Валентин Жердзицький - головний лікар онкологічного диспансеру, який був раніше на вулиці Бєлінського у Херсоні. Саме він був ініціатором розширення медзакладу і зведення сучасної будівлі.

"Я пропрацював головним лікарем 23 роки. Головних лікарів онкодиспансеру всього 15. Я 10-й був. Сьогоднішня головна лікарка Ірина Сокур 15-та. Вона вже 18-й рік працює. Не побила мій рекорд", - каже онколог.


З 1996 року Валентин Жердзицький не оперує. "Посиджу я на дачі й на риболовлі, але на роботу все одно тягне. Я поки що не розумію, як без роботи вдома сидіти. Думаю, що ще рік-два попрацюю", - говорить лікар.

Зараз Валентин Олександрович - завідувач інформаційно-аналітичного відділу онкологічного диспансеру. Збирає усі дані по хворих і робить аналіз, а інформацію передає спеціалістам інших лікарень.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон