На Херсонщині знущалися над школяркою всім класом

клас, знущання, дівчина
Соціальні мережі використали для тривалого й систематичного цькування школярки двоє її ровесників, пише Голос України.

У одному з сіл Скадовського району Херсонщини двоє восьмикласників створили в Інстаграм фейкову сторінку від імені своєї однокласниці. Потім крадькома фотографували дівчину й викладали туди її знімки із нецензурними коментарями та сороміцькими малюнками. Причому весь клас знайомився із цим "креативом" і тихцем підсміювався над співученицею, обмінюючись коментарями у телеграм-чаті. Ніхто навіть не намагався припинити знущання і ніхто не співчував - дівчину тут вважали "чужою", оскільки її родина переїхала в село три роки тому.

Зрештою школярка сама знайшла у Інстаграм цю сторінку зі своїми фотографіями та розповіла про все матері. Вона пішла до школи розбиратися, а педагоги приховувати скандал не стали - повідомили в поліцію. Тож "розваги" для двох підлітків закінчилися профілактичними бесідами з правоохоронцями. А їхніх батьків притягли до адміністративної відповідальності за причетність дітей до кібербулінгу. Провокаційну сторінку в Інстаграм видалили.

Та слід додати, що випадки, коли підлітки викладають у соціальні мережі фотографії однолітків з образливими підписами, відео побиття та інших знущань над ними, далеко не поодинокі. Булінг у навчальних закладах Херсонщини залишається розповсюдженим злом: лише цього року до адміністративної відповідальності за нього співробітники служби ювенальної превенції на Херсонщині притягли 28 осіб.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон