На Херсонщині недопалок спричинив пожежу в 5-поверхівці

херсон, пожежа, недопалки
Через маленький недопалок ледь не згоріла квартира. Пожежа сталась вранці 12 листопада в Олешках. Рятувальникам повідомили про загорання на балконі однієї з квартир п’ятиповерхівки.

Вогнеборці, які приїхали на місце, побачили, що полум’я охопило не тільки балкон, а й кімнату. Внаслідок вогонь «пройшовся» загальною площею в 28 м2. Та найголовніше, що в пожежі ніхто не постраждав. Господарів житла – сімейну пару, рятувальники вчасно вивели на вулицю.

Як повідомили в прес-службі облуправління ДСНС, пожежа трапилась через необережність господаря під час паління. Вранці чоловік покурив на балконі та й пішов на кухню. А згодом його дружина відчула запах гару з балкона, який на той час майже повністю охопив вогонь.

Рятувальники наголошують, що швидкому поширенню вогню сприяла наявність горючого утеплення приміщення пінополістирольними плитами.

А от 14 листопада необережність під час паління призвела до трагедії. Пожежа сталась у приватному будинку в Херсоні. Рятувальники, які прибули на виклик, знайшли в будинку загиблого 72-річного господаря.

Рятувальники міста Херсон звертаються до громадян, з проханням бути обережним у поводженні з відкритим вогнем, не курити в ліжку чи в приміщенні, не кидати непогашені недопалки на землю чи узбіччя доріг, та не палити в нетверезому стані.

! За статистикою, основною причиною виникнення пожеж, особливо в холодну пору року, є необережність населення під час куріння.

Засинаючи, людина не відчуває як недопалок випадає з рук. Час тління цигарки складає від 4 до 10 хвилин, цього часу достатньо щоб загорілися предмети на які може потрапити недопалок.

Оскільки більшість постільних речей виготовлені з легкозаймистих речовин, то при потраплянні на них запаленої сигарети, тління розпочинається майже одразу. Згодом воно переростає у пожежу.

Під час пожеж спричинених палінням в ліжку більшість людей гине через отруєння чадним газом. На жаль, така ситуація повторюється із року в рік.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон