Херсонська область продовжує перебувати в "червоній" зоні епідемічної небезпеки

херсон, карантин, епідемія
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно, у тому числі протягом вихідних днів, здійснюють посилений моніторинг дотримання санітарного законодавства та карантинних обмежень суб’єктами господарювання.

За минулий тиждень, з 8 по 14 листопада, фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID-патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 648 об’єктів області на предмет дотримання карантинних вимог.

З них 176 об’єктів працювали з порушеннями.

Моніторингом охоплено:
  • 338 об’єктів роздрібної торгівлі харчовими продуктами;
  • 16 закладів громадського харчування;
  • 101 об’єкт непродовольчої торгівлі;
  • 42 дошкільних закладів освіти;
  • 33 заклади загальної середньої освіти;
  • 118 інших об’єктів.
За результатами перевірок складено 106 протоколів про порушення карантинних вимог і санітарних правил. З метою недопущення надалі та усуненню вже виявлених порушень, кожному порушнику надані письмові пропозиції щодо приведення у відповідність до карантинних вимог функціонування об’єкту.

Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Обмежувальні протиепідемічні заходи для «червоної» зони викладені в Постанові КМУ від 09 грудня №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

© 2021 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: kherson.inform@ukr.net, контакти, архів