Депутати міськради обговорили зміни до Програми містобудівної діяльності на території Херсонської громади

Херсон, міськрада, депутати
На засіданні постійної комісії Херсонської міської ради з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку відбувся попередній розгляд проєктів рішень, які пропонуються на розгляд пленарного засідання XІ сесії міської ради.

Зокрема, депутати погодили проєкт рішення «Про внесення змін до Програми містобудівної діяльності на території Херсонської міської територіальної громади на 2021 – 2023 роки», в якому йдеться про закладення коштів у 2022 році на топографічну зйомку на приєднаних територіях, а у 2023 році – на Комплексний план просторового розвитку МТГ. Серед іншого Ольга Співакіна зауважила, що детальні плани допоможуть громаді далі рухатися у правовому полі та отримувати надходження до бюджету.


Також депутати обговорили внесення змін до містобудівної документації – детального плану території Привокзальної площі. Члени комісії погодилися, що це надзвичайно важливо для міста. Депутат Іван Глухов зауважив, що на Привокзальній площі розміщена стела, що містить символи тоталітарного режиму і запропонував врахувати це під час реконструкції у майбутньому. Було рекомендовано управлінню містобудування та архітектури дати експертні висновки щодо цієї споруди.

Голова комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку Андрій Дмитрієв рекомендував (аби депутати могли глибше вичити це питання) головному архітектору міста Ігорю Юрчаку на наступну комісію надати на розгляд економічне обґрунтування та розрахунки, які запропоновані у Програмі.


Також депутати погодили фінансовий план КП «Сервіс-опт» та почали попередній розгляд бюджету Херсонської міської територіальної громади на 2022 рік, зокрема - детальне вивчення його дохідної частини.

Загалом "бюджетна" комісія на своє му засіданні розглянула 70 сесійних питань.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон