Херсонська боротьба з підакцизною контрабандою

херсон, контрабанда, поліція
Як “перемагають” підакцизну контрабанду, або - підсумки двох тижнів роботи правоохоронців області.

На Херсонщині з 1 листопада співробітники поліції проводять профілактичні заходи “з протидії правопорушенням у сфері реалізації спиртовмісних та тютюнових виробів”. Під час щоденних рейдів перевіряють ринки, магазини, кіоски, території біля вокзалів, місця можливої стихійної торгівлі та об’єкти, що реалізують спиртні та слабоалкогольні напої, тютюнові вироби.

Не обійшлося без інцидентів: під час одного з рейдів постраждав патрульний поліцейський. Інспектор підійшов до чоловіка, який продавав у Херсоні на вул. Миру цигарки з автомобіля. На вимогу правоохоронця пред’явити документи, той сів за кермо, наїхав на інспектора та втік. Поліцейський отримав ушкодження, а продавця за три години знайшли. Тепер чоловікові загрожує щонайменше штраф від 17 000 до 68 000 грн, як максимум - до двох років позбавлення волі.

Отже, за підсумками двох тижнів, Головне управління національної поліції в Херсонській області рапортує: з 1 по 15 листопада вилучили з незаконного продажу майже 14 тисяч пачок сигарет вартістю майже 420 тисяч гривень та 520 літрів алкоголю невідомого походження на суму приблизно 46 тисяч гривень.

Загалом складено 84 адміністративні протоколи:
  • за статтею 156 Кодексу України про адміністративні порушення (про порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами, - штраф від 1700 грн до 6800 грн),
  • та статтею 164 КУпАП (про порушення порядку провадження господарської діяльності, штраф від 340 грн до 680 грн).
Тим часом перевірки тривають, але контрафакт, за свідченням курців та пиятиків, все одно можна придбати.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон