Херсонська вчителька отримала стипендію на проходження навчання в Іспанії

Херсон, стипендія, Гром
Херсонська вчителька Ольга Гром, яка викладає іспанську мову у спеціалізованій 54-й школі, отримала стипендію на проходження курсу підвищення кваліфікації у Іспанії.

Жінка викладає іспанську мову 20 років. Ольга Гром говорить, що спілкування із носіями іспанської допомагає підвищити рівень володіння мовою.

"Мені випав з 25 по 29 жовтня, з понеділка по п`ятницю, в Сеговії. Там розташований один з 3-х найстаріших університетів Іспанії. Перший - у Саламанці, де я була раніше. Там є філія інституту Вальядоліда. Там ми проходили навчання. Першу половину ми сиділи на навчанні, а другу - у нас були за соціокультурною програмою відвідини", - каже вчителька.

У якій формі краще давати дітям нові знання - саме цю інформацію під час навчань в Іспанії Ольга Гром називає найцікавішою для себе.

"Зараз створюється дуже багато програм, як за ними навчати наших дітей, для яких іспанська не є рідною, то дуже, звичайно, допомагають нам. Показували програми, надали нам декілька ключів, щоб ми мали доступ до цих програм і на цифрових дошках. Дітям подобається, звичайно. Бо це рухи, це кольори і спілкуємось. Не так, як раніше, сидячі за партами", - розповіла Ольга Гром.


Школа співпрацює з посольством Іспанії в Україні. Завдяки цьому вчителі мають змогу вигравати стипендії для підвищення кваліфікації в Іспанії, сказала директорка школи Олена Драчова. За її словами, майже щороку вчителі відвідують Іспанію, кращі заклади освіти, обмінюються досвідом і можуть втілити в життя те, що вони побачили, чого вони навчились.

Заступниця директорки Херсонської спеціалізованої школи № 54 Світлана Божкевич говорить, що навчальний заклад є опорним у місті з питань викладання іспанської мови, бо в місті не тільки в їх школі вивчається іспанська. І вчителі діляться тим досвідом, який набувають в Іспанії з іншими вчителями.

Такі курси Ольга Гром проходила втретє. Викладає іспанську дітям з 1-го по 9-й класи. На курсах отримала знання з методики викладання мови для школярів різного віку.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон