На Херсонщині є свій «Портос»

В селі Тавричанка Каховського району Херсонської области, поруч із тваринницьким комплексом ДП ДГ «Асканійське» нещодавно вступила в дію сучасна конюшня, де вирощують коней української скакової породи

Та на постійне місце проживання тут «прописалися» не звичайні коняки-трудяги, яких все активніше останнім часом використовують у господарстві каховські селяни, а коні української скакової породи.

Поки що їх в стайні лише троє: красень-жеребець на прізвисько Портос і дві кобили Гроза та Хонда, які незабаром мають поповнити «табун» державного дослідного господарства породистими конячками.

«Після того, як тавричанські конюхи отримають спеціальну підготовку в Херсонському коне-клубі, — розповідає заступник директора ДП ДГ «Асканійське» Віктор Найдьонов, — при нашій поки що невеличкій конефермі працюватиме школа верхової їзди».

Керівництво дослідного господарства прагне прищепити місцевим хлопцям і дівчаткам, тобто завтрашній нашій трудовій та громадянській зміні, справжні, а не штучні людські цінності: любов до матінки-природи, до тварин, усвідомлення того, що ми відповідальні перед Всевишнім за збереження і розквіт рідної землі.

Зараз поблизу стайні на площі у 3 гектари тривають роботи з належного облаштування коне-спортивного манежу. Слід сказати, що кількість бажаючих займатися верховою їздою як серед молоді, так і серед дорослих мешканців Тавричанки перевершила всі найсміливіші очікування.

До слова, заняття у Тавричанській школі верхової їзди для всіх місцевих жителів будуть безкоштовними, а відповідна плата для гостей — цілком доступною.

Валерій Руденко//Каховська зоря

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон