У Херсоні відновили очне навчання у школах з вакцинованим персоналом

Херсон, школи, очно
Від сьогодні, 9 листопада у Херсоні поновили повноцінне навчання заклади освіти, де вакциновано 100 % працівників. У Херсоні таких шкіл 10.

Біля входу до 24-ої школи стоять батьки. В середину їх не пускають, щоб не порушувати карантинних обмежень. Цей заклад – один з тих, де сьогодні відновилося навчання для учнів усіх класів. "Всі працівники мають сертифікат про повний курс вакцинації, двоє мають довідку, що підтверджена електронною системою охорони здоров’я. На сьогодні дітей, які мають підтверджений тест, в нас немає, є один працівник, який зараз перебуває на лікарняному", - каже директорка Херсонської школи №24 Марина Степанова.

Світлана Ахмат викладає українську мову та літературу. За розкладом у неї сьогодні 2 уроки. Жінка говорить, раді знову повернутися до очної форми навчання. "Дуже задоволені, що ми маємо змогу працювати із дітьми не дистанційно, а побачити їх знову у класних кімнатах. Дистанційне навчання проводилося уже за звичною для нас формою, але все одно не вистачало поглядів, тепла, яке можемо відчути під час контакту з дітьми", - говорить вчителька.

До карантинних обмежень, каже Світлана Ахмат, звикли і вчителі, і учні. У коридорах діти з середніх та старших класів і працівники школи перебувають у масках, у кожному класі є антисептик, звикли у закладі і до соціальної дистанції.

У Херсонській загальноосвітній школі №52 більше 1 100 учнів. Сьогодні усі вони вийшли на навчання. На самоізоляції один учень, троє педагогів перехворіли на коронавірус і на сьогодні, каже директорка школи, 100% працівників, а це 74 людини, вакциновані. "Розроблений спеціальний маршрут входу-виходу зі школи, ми відкрили аварійні виходи. Таким чином маємо можливість з 5 місць входити і виходити. Крім того обов’язковим є масковий режим, тобто всі вчителі і учні 5-11 класів мають маски під час освітнього процесу. Крім того ми забезпечені повністю миючими засобами, антисептиками всі місця загального користування і в кожному класному кабінеті", - розказала директорка школи Людмила Шалаєва.

Під час дистанційного навчання онлайн урокам приділяли 30% від загального часу, відведеного на освітній процес, розказує вчителька 52-ої школи Наталя Шнейдміллер. Заняття проводили на онлайн платформах, до уроків підключалися усі учні, але іноді, каже жінка, були проблеми із електрикою. "Працювати набагато краще в очному режимі, тому що ми можемо проконтролювати дітей, ми можемо їм допомогти, ми з ними спілкуємося", - говорить вчителька.

Із 61-ої школи 50 навчаються у звичайному форматі. Тут на навчання вийшли учні усіх класів. В інших закладах, - каже начальниця міського управління освіти Наталя Журженко, очну форму навчання відновили для учнів 1-4 та 11 класів. "Загалом по місту в цілому 96% вакцинованих працівників закладів освіти. Наші вчителі і всі працівники шкіл підійшли до цього питання дуже відповідально. 80% вчителів мають повний курс вакцинації. Тому, я думаю, що ті, хто ще не встиг довакцинуватися, цього тижня довакцинуються і всі учні також і 5-10 класів повернуться до очного навчання", - говорить начальниця міського управління освіти Наталя ЖУРЖЕНКО.





© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон