У Херсонському держуніверситеті пропагують спорт серед молоді

ХДУ, ректор, спорт
Питанню фізичної культури та спорту у Херсонському державному університеті завжди приділялася значна увага. У світі сучасних тенденцій стану здоров’я нації перед керівництвом освітнього закладу постають нові стратегічні завдання подальшого поліпшення системи фізичного виховання студентської молоді.

Університет має потужну спортивну інфраструктуру, що є важливою умовою ефективного розвитку фізичної культури молоді – спортивний ігровий майданчик, Workout-зона, професійний басейн, сучасні тренажерна й спортивна зали, та гімнастична, яка окрім свого першочергового призначення служить базою для занять зі скелелазіння для студентів університету.

За словами ректора ХДУ Олександра Співаковського, студенти абсолютно всіх факультетів мають можливість використовувати спортивну базу університету. «Таким чином, ми забезпечуємо не лише капіталізацію нашої молоді через формування відповідного рівня знань та професійних компетентностей, а й створюємо умови для того, аби вони займалися спортом і дбали про власне здоров’я», – зазначає Олександр Співаковський.

Ефективність організації спортивної роботи підтверджується виступами наших спортсменів, чоловічих та жіночих студентських команд у Всеукраїнських студентських лігах, обласних універсіадах, першостях Херсона, турнірах та чемпіонатах різних рівнів, де вони стають переможцями та призерами.

Наші спортсмени підкорюють не лише Україну, Європу, а й увесь світ. Так, цьогоріч магістрантка факультету фізичного виховання та спорту ХДУ Яна Лебєдєва стала призеркою Паралімпійських ігор у Токіо!

Крім того, Херсонський державний університет тісно співпрацює зі Спортивною студентською спілкою України та підтримує міцні зв’язки з профільними спортивними навчальними закладами України.


Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон