На Херсонщині проводять профілактику пташиного грипу

херсон, профілактика, хвороба
У Скадовському районі триває профілактична робота щодо недопущення поширенням високопатогенного грипу птиці. Фахівцями Скадовської та Каланчацької районних державних лікарень ветеринарної медицини проведено епізоотичне обстеження в місцях зупинок літування дикої перелітної птиці в прибережних зонах. Загиблої дикої перелітної птиці не виявлено.

Також проведена роз’яснювальна робота серед мисливських господарств на території Скадовського району. Присутніх ознайомили з Інструкцією з профілактики та ліквідації грипу птиці, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 № 547, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 08 листопада 2011 р. за № 1277/20012.

Наразі триває роз’яснювальна робота з власниками птиці приватного сектору шляхом проведення інформаційних бесід. А також фахівці розповсюджують інформаційні листівки щодо дотримання Ветеринарно-санітарних вимог утримання птиці в особистих селянських господарствах, затверджених наказом Державного департаменту ветеринарної медицини України від 19.12.2006 № 100.

Нагадаємо, на початку жовтня у зв’язку з повідомленнями ЗМІ про загибель диких перелітних птиць на території узбережжя озера Сиваш в районі Арабатської стрілки, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області оперативно відпрацювали інформацію та здійснили епізоотичне обстеження узбережжя озера.

За результатами обстеження випадків загибелі птиці не встановлено.


Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон