На Херсонщині заповідну зону захищають у суді

Херсонщина, суд, заповідник
Прокуратура через суд продовжує стояти на захисті заповідної зони біосферного заповідника «Асканія-Нова» на Херсонщині.

За позовом Каховської окружної прокуратури господарським судом внесено зміни до договору оренди землі площею 234 га та встановлено обмеження у вигляді заборони використання засобів захисту рослин, здійснення інших видів господарської діяльності, які можуть спричинити негативний влив на заповідну зону біосферного заповідника «Асканія-Нова».

Нагадаємо, раніше прокуратурою встановлено, що жодних обмежень у використанні земельних ділянок, що знаходяться в буферній зоні біосферного заповідника, ні договорами оренди землі, ні іншою землевпорядною документацією не передбачено, а відтак існує загроза навколишньому природному середовищу.

З метою попередження в майбутньому негативних наслідків антропогенної діяльності сільськогосподарських товаровиробників прокуратура через суд домагається внесення змін до договорів оренди.

Наразі за втручання прокуратури внесено зміни в договірні відносини з шістю орендарями відносно земельних ділянок площею понад 1,5 тис. га.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон