У Херсоні суд зупинив завод

завод, суд, зупинка
Перемогою захисників довкілля закінчилося тривале протистояння підприємства з виробництва сухих будівельних сумішей і простих городян у Херсоні.

Три роки приватний завод на вулиці Чайковського засипав прилеглі житлові квартали пилюкою. Вона осідала на дахах будинків та городах, утруднювала дихання, через що власники нерухомості влаштовували акції протесту перед міськрадою, пікетували сам завод. І навіть чинили спроби заблокувати його прохідну та не пускати на територію вантажівки із сировиною. Та, схоже, задавнений конфлікт усе-таки вирішиться правовим шляхом.

Головне управління Держпродспоживслужби Херсонщини звернулося до Дніпропетровського окружного адмінсуду з позовом, вимагаючи тимчасово припинити діяльність підприємства до створення довкола нього санітарно-захисної зони, проект якої перевірили б та затвердили експерти.

Суд позов задовольнив, тож тепер його вердикт мають виконати. І це, звісно, власників заводу не надихає: адже для облаштування санітарно-захисної зони треба викупити чимало земельних ділянок (якщо господарі ще погодяться їх продати). Або ж переносити виробництво далі від масиву індивідуальної забудови, що також потребує часу та грошей. Але суд сказав своє слово, і тисячі херсонців кревно зацікавлені, щоб вердикт не залишився тільки на папері. Дихати пилом ніхто не бажає.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон