На Херсонщині почали закривати дошкільні заклади

дитсадки, закрито, холодно
Не через ситуацію із розповсюдженням коронавірусу - просто будівлі цих закладів немає чим обігрівати, пише Голос України.

Зокрема, наказом управління освіти Білозерської територіальної громади під Херсоном закрито всі шість ясел-садків у селищі Білозерка, селах Велетенське, Миролюбівка, Дар'ївка.

Батьки малечі вийшли з цього приводу на акцію протесту, запропонувавши чиновникам узяти на себе місію домашніх нянь, якщо вже не можуть забезпечити роботу садочків. А чиновники пояснюють: там занадто холодно, щоб діти могли перебувати у групах, тому заклади й закрили на підставі рішення місцевої комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Слід зазначити, що невдовзі закритих дитсадків у регіоні може додатися. Адже 255 освітніх та дошкільних закладів області не уклали угоди з постачання газу за новими цінами. А якщо немає постачальника блакитного палива - немає й обігріву. Хіба газ подекуди замінять альтернативою, якщо в котельнях збереглися резервні твердопаливні котли.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон