На Херсонщині загрозливо скоротилися резерви кисню

херсон, кисень, лікарні
Херсонщину буквально засмоктує трясовина коронавірусної епідемії. Кількість ковідних хворих зростає щодня і відповідно збільшується загальна потреба у медичному кисні —вона вже становить до 13 тонн на добу.

Та оскільки в регіоні жодне підприємство його не виробляє, закуповувати цей життєво необхідний, як на нинішні часи, товар доводиться у сусідніх областях. А там його продають неохоче — самим не вистачає. Тож резерв кисню у стаціонарах краю скоротився до триденного, що підтверджує і облдержадміністрація.

Єдиним виходом із ситуації залишається термінове збільшення кількості станцій, які цей кисень виробляють. Зокрема, на купівлю такої для міської клінічної лікарні імені Карабелеша терміново асигнують 4,8 млн грн, на збільшення потужностей кисневої станції у клінічній лікарні імені Тропіних — ще 650 тис. Та придбання обладнання, доставка і монтаж займе певний час, а його немає.

Крім того, за середньої наповненості ковідних відділень стаціонарів у 77% рахунок вільних ліжко-місць у деяких лікарнях уже пішов на одиниці. І тут також доводиться вишукувати резерви. Зокрема, у

Каховці розгортають мобільний шпиталь ДСНС України на 120 ліжок з реанімаційним блоком, і вже він також прийматиме пацієнтів. Хоча з нинішніми темпами розповсюдження пневмонії і він може заповнитися менш як за тиждень.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон