У Херсоні вперше виконали операцію з пересаджування нирки

операція, нирка, медики
Історична подія на Херсонщині – вперше у практиці регіональної медицини тут успішно виконали операцію з пересаджування нирки.

Як пише Голос України, операцію виконали 42-річному чоловікові з міста Олешки, вимушеному до того регулярно проходити процедуру гемодіалізу (апаратного очищення крові). Свій орган для нього пожертвувала його 38-річна дружина.

Трансплантацію нирки виконала бригада хірургів з Херсонської обласної клінічної лікарні за участю групи досвідчених фахівців Центру трансплантації Київської обласної клінічної лікарні. Підготовка до таких надскладних оперативних втручань (у перспективі тут – пересаджування серця, легень та печінки) зайняла півтора роки. Але все вдалося.

«Це великий крок на шляху до цивілізованої та незалежної трансплантології. Він дає херсонцям шанс на довге та щасливе життя», – вдячний професійному подвигу лікарів комунального закладу голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Втім, «спочивати на лаврах» херсонським медикам ніколи. Адже до реєстру пацієнтів, котрі чекають рятівного пересаджування нирок та серця, вже внесено дані ще на 27 пацієнтів.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон