На Херсонщині вперше проведено родинну трансплантацію нирки

Херсонщина, вперше, нирка
Операція з трансплантації нирки щойно успішно завершилася в КНП "Херсонська обласна клінічна лікарня" ХОР. 42-річний реципієнт і донор – його 38-річна дружина (обидва – жителі м.Олешки) почуваються нормально, - повідомив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко:

- Дякуємо лікарям нашого закладу, окрема подяка Віктору Короленко та Юрію Спіріну, а також київській команді лікарів на чолі з Михайлом Загрийчуком та Миколою Поляковим за те, що такі операції стали можливими в Херсоні.

Відтепер у нашій лікарні проводитимуть трансплантації на постійній основі, адже Херсонська обласна клінічна лікарня включена у пілотний проєкт МОЗ з трансплантації органів.Такі операції для пацієнтів є безкоштовні, точніше, за них лікарні платить держава.

Це великий крок на шляху до цивілізованої та незалежної трансплантології. Він дає українцям шанс на довге та щасливе життя!
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон