На Херсонщині 311 дітей чекають на нові родини

Херсонщина, усиновлення, родини
Саме стільки дітей з Херсонської області перебуває в базі Мінсоцполітики. З них 39 дітей з інвалідністю. Усі вони очікують на нових, люблячих, матусь та батьків.

Станом на 25 жовтня 2021 року в базі перебуває 11 536 хлопчиків і дівчаток. Більшість дітей, які чекають на усиновлення у Херсонській області, старші 10 років. Таких карток у базі 230. А от Максимчику та Софійці ледь виповнився 1 рік. Дівчаток у базі – 134, хлопчиків трохи більше – 177.

До речі, Кабінет міністрів вніс зміни до правил усиновлення дітей, що діють в Україні.. Зі списку потенційних усиновителів виключаються дискредитовані патронатні вихователі та кривдники, які стоять на обліку в Нацполіції. Також не зможуть взяти прийомну дитину особи, які живуть однією сім'єю з людьми з чорного списку усиновителів.

Ще одна важлива зміна - тепер для того, щоб усиновити дитину, бажаючий повинен пройти спеціальні курси та отримати відповідний сертифікат.

Сергій ГЕОРГІЄВ
Якщо ви готові стати батьками - картки дітей можна переглянути за посиланням
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон