В Херсонській області можна побачити селище - сад

херсон, благоустрій, громади
Чаплинку можна по праву назвати селищем-садом, яке "виросло" у парках і скверах. Зелені насадження оточують його практично з усіх сторін, підходять аж до житлових будинків. Кожна вулиця має свою зелену окрасу, свій неповторний вигляд – якщо на околицях Чаплинки переважають хвойні насадження, то центральні вулиці прикрашають каштани, розлогі клени, тополі, ошатні блакитні ялини… Яких тільки дерев не зустрінеш у Чаплинці!

Особливо у парковій зоні, яка стала окрасою селища, місцем для відпочинку як місцевих жителів, так і гостей. А ось на присадибних ділянках місцевих жителів і підприємств дедалі частіше можна зустріти і екзотичні дерева та кущі, які через зміну клімату чудово приживаються.

Золота осінь повноцінно вступила у свої права і попри ще відносно теплі дні золотисто-багряний килим із листя, яке ніби вальсує за вітром, вкриває все навколо. Тому селищна рада, комунальники, окремі громадяни вже активно включилися в «боротьбу» з опалим листям, а враховуючи кількість зелених насаджень в селищі, його й справді чимало.

У Чаплинській селищній раді вже багато років успішно працює підрозділ «Благоустрій» - це 15 працівників, 10 з яких – жінки, що чи не щодня виконують фізично важку роботу із прибирання величезної території селища.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон