Представники міжнародної екологічної організації завітали на Херсонщину

херсон, організація, поєкт
Зокрема, вони зустрілися з обласною владою, аби розповісти про реалізацію проєкту “ACTED в Азові”.

Координатор 3P Consortium Бенуа Герфольт розповів, що діяльність організація спрямована на пом’якшення наслідків і підвищення готовності влади, підприємств і населення до техногенних та екологічних ризиків.

“Ми прагнемо підтримати місцеву владу в їх поточному переході від реагування на надзвичайні ситуації до зменшення ризику катастроф - це пом'якшення наслідків і забезпечення готовності”, - підкреслила Бенуа Герфольт.

Тож з вересня цього року на Херсонщині стартував проєкт “ACTED в Азові”, який реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Проєкт спрямований на проведення оцінки ризиків у Херсонській області з метою інформування щодо готовності та планування зменшення ризиків національними та місцевими органами влади, громадами та міжнародними організаціями.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко зазначив, що участь в проєкті відкриває для Херсонщини нові можливості, адже ця співпраця сприятиме зменшенню ризиків на національному та місцевому рівні.

“Дякую за увагу до нашого регіону. Тривалий конфлікт на сході України, а також нові виклики, пов’язані з пандемією, ще більше посилили вразливість людей та систем, а місцеве планування та реагування на основі фактичних даних залишаються надзвичайно важливими”, - наголосив Микола Якименко.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон