На Херсонщині перевіряють справжність сертифікатів про щеплення

Херсонщина, щеплення, сетифікат
Херсонщина знаходиться у «червоній зоні» епідемічної небезпеки - тому обслуговування громадян, так і відвідування останніми торгівельно-розважальних центрів, закладів громадського харчування, промислової торгівлі та побутового обслуговування, спортзалів дозволяється лише за наявності «зеленого» COVID-сертифікату або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, якщо результатові не більше 72 години.

Наразі вже встановлені непоодинокі випадки використання громадянами підроблених документів про здійснення вакцинації. В зв’язку з цим, поліція Херсонщини закликає громадян пам’ятати, що здоров’я всіх залежить від правосвідомості кожного та не користуватися послугами осіб, які реалізовують підроблені сертифікати про вакцинацію та довідки про проходження тестування на COVID-19!

Звертаємо увагу, що поліцейські під час рейдів у складі COVID-патрулів перевіряють достовірність вищевказаних документів. Для цього на службові планшети співробітників поліції встановлено програмне забезпечення, завдяки якому можна швидко перевірити сертифікат з національної електронної системи охорони здоров’я та електронної системи «Дія» або сканувати паперовий його варіант.
Натомість, якщо ви володієте інформацією про таких правопорушників, прохання повідомити про це на спецлінію поліції «102». Анонімність гарантується.

Відділ комунікації поліції Херсонської області
поліція
новини
безпека
© Херсонська область: https://hr.npu.gov.ua/news/novini/policziya-xersonshhini-pereviryaje-spravzhnist-zelenix-COVID-sertifikativ/

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон