У Херсонському держуніверситеті розвіювали міфи щодо вакцинації

ХДУ, вакцинація, міфи
У Херсонському державному університеті відбулася відкрита лекція щодо актуальності вакцинації від коронавірусної інфекції Covid-19. Захід відбувся для всіх охочих за ініціативи медичного факультету ХДУ.

В.о. декана медичного факультету Юлія Карпухіна зазначила, що основна мета проведення лекції – необхідність роз'яснення: у чому ж полягає особливість вакцинації і до яких наслідків може призвести її відсутність.

Попередньо представники факультету проаналізували питання, що найбільш цікавлять та хвилюють як студентів, так і викладачів. І у ході лекції відповіли на них.

Лекцію провів викладач кафедри медицини ХДУ Михайло Ковалішин. Він розповів присутнім про актуальність вакцинації, ознайомив з видами вакцин та їхньою розробкою. А також навів клінічні приклади, представив наслідки для осіб, що не вакциновані.

У ході виступу викладач розвіяв декілька міфів про вакцинацію. Зокрема, про те, що побічні реакції від вакцини набагато шкідливі, ніж сама хвороба; людям з хронічними захворюваннями вакцинацію проводити не можна. А також поширений міф про те, що краще перехворіти природним шляхом, аніж зробити щеплення від Covid-19 та багато інших.

Також присутніх ознайомили з основними заходами попередження захворювання на Covid-19.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон