Бюджет Херсонщини схуднув через газові витрати

бюджет, газові витрати, облрада
Опалювальний сезон на півдні України ще не розпочався, а він уже витягає додаткові кошти зі скарбничок місцевих громад – відтак, і з кишень платників податків.

Як пише Голос України, зокрема, Херсонська обласна рада на своїй позачерговій сесії ухвалила рішення додатково надати близько 20 мільйонів гривень закладам соціальної сфери для відшкодування витрат на купівлю газу для обігріву будівель – адже він подорожчав удвічі.

Та не можна сказати, що з цим проблема знята остаточно. По-перше, виділених коштів вистачить лише до кінця поточного року навіть у тому випадку, якщо ціна голубого палива для «бюджетників» надалі залишатиметься у межах 16,8 гривень за кубометр.

По-друге, хоча лікарні та навчальні заклади й оголошують нові торги на постачання газу, але заявки на участь у них від трейдерів практично не надходять. Тож надія залишається тільки на дочірню компанію «Нафтогазу України».



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон