У Херсонському держуніверситеті працюватимуть тільки вакциновані

Херсон, виші, день
Сьогоднішній понеділок, 18 жовтня для викладачів херсонських вишів буде знаковим днем, чи то пак моментом істини. Ті з них, котрі не встигли чи не захотіли з різних причин щепитися від коронавірусу, пройти на робочі місця не зможуть – в Україні для цієї категорії вакцинація стала обов’язковою.

У Херсонському державному університеті,приміром, викладачі вже вакциновані на 94 відсотки. Але є 18 працівників, котрі на щеплення досі не з’явилися. Таких переведуть на «дистанційку», а за три тижні перестануть сплачувати їм зарплату ( якщо тільки це не ковідні дисиденти, а вакцинацію їм не рекомендували робити лікарі через медичні показники).

Адже дистанційне навчання не забезпечує його гідної якості, вважають у ректораті ХДУ. Якщо така можливість зберігається, на лекціях та семінарах викладач і студенти повинні знаходитися face to face, тобто бачити очі одне одного – такої спільної думки дотримується керівництво вишу.

До речі, з- поміж студентів стаціонарного відділення ХДУ вже вакциновані від коронавірусу близько п’ятисот чоловік. Хоча якраз для них ця процедура не є обов’язковою – просто більшість молоді розуміє, що іншої альтернативи убезпечитися від хвороби не існує!

Нехай вакцина не дає стовідсоткової гарантії захисту від зараження, але перебіг недуги буде легшим. І це вже багато важить, надто у період, коли Херсонщину атакує убивчий штам «Дельта».

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон