За плагіат – позбавлення диплому: як у херсонському університеті ставляться до нововведення

херсон, освіта, плагіат
У вашій науковій роботі виявили плагіат?, – можете готуватися до визнання диплома про вищу освіту недійсним. Кабінет Міністрів України ухвалив порядок позбавлення українських студентів ступенів «молодшого бакалавра», «бакалавра», «магістра» та відповідних кваліфікацій через порушення академічної доброчесності.

Передбачається, що скасувати освітній ступінь зможе навчальний заклад, який і ухвалив рішення про його присудження. Підстави: виявлення під час написання чи затвердження кваліфікаційної роботі академічного плагіату, списування, обману, хабарництва. Експертна перевірка триватиме два місяці, впродовж яких студент може добровільно відмовитися від диплому.

Як до законодавчих нововведень відносяться херсонські навчальні заклади та чи підтримають таку принципову позицію уряду? Аби з’ясувати це, знімальна група Херсон Плюс вирушила до Херсонського державного університету та поспілкувалася з першим проректором Сергієм Омельчуком.

Таку позицію підтримують і студенти навчального закладу. Наголошують, кваліфікаційні роботи це своєрідний іспит та підсумок усіх років навчання.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон