Підлітку з Херсонщини загрожує довічне позбавлення волі за вбивство

херсон, підліток, вбивство
Чотирнадцятирічному мешканцю Великої Олександрівки загрожує довічне позбавлення волі за вбивство.

Як відомо, в Україні громадянин, який досяг 14-річного віку, вже може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за деякими тяжкими статтями.

Одна з таких статей - "Умисне вбивство". Саме цю статтю інкримінують у поліції Херсонщини 14-річному мешканцю Великої Олександрівки, який підозрюється в підпалі свого 41-річного земляка.

Інцидент трапився минулого тижня, коли на одній з вулиць перехожі виявили обгорілий труп чоловіка. За підозру в скоєному діянні був затриманий 14-річний підліток. Як вважають у поліції, саме він підпалив потерпілому одяг, після чого чоловік від отриманих травм помер.

Хлопець був затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Подія, як вже сказано раніше, була кваліфікована за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п.4 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України “Умисне вбивство”. Санкція статті передбачає покарання в виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.


Суддя підтримав клопотання поліцейських слідчих про обрання правопорушнику запобіжного заходу у вигляді безальтернативного арешту і відправив підозрюваного під варту строком на 60 діб.

Мотиви вчинку хлопця зараз встановлюються.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон