На Херсонщині медики тримаються з останніх сил

Херсонщина, медики, епідемія
Саме так відбувається зараз у Бериславській райлікарні, котра приймає пацієнтів з Високопілля, Великоолександрівки, Нововоронцовки. Статусу базової для лікування заражених коронавірусом вона не має, та сюди везуть хворих із пневмонією, і зараз таких вже одинадцять, - каже директор Бериславської ЦРЛ Север’ян Кардава.

У двох з них уже є позитивний результат ПЛР-тесту, і їх треба евакуювати в базовий стаціонар. Але куди? Раніше везли до Новокаховської міської лікарні, та нині там вільних місць майже не залишилося. Отже, треба в обласну інфекційну лікарню Херсона, однак і там ситуація невесела:

«На 141 ліжко-місце у нас вже 129 хворих. Ще 13 у важкому стані в реанімації. Коронавірус нині «помолодшав», на додачу більшість пацієнтів «кисневозалежні». На добу вони потребують 2-2,5 тонн кисню – рятує тільки те, що встигли встановити великі резервуари на 20 тонн кисню.

Та кількість шпиталізації зростає – тільки 7 жовтня, вже прийняли півтора десятки таких хворих. Спасибі медперсоналу, котрі мужньо витримують цю напругу», — зазначила директор обласної інфекційної лікарні Олена Тимошенко.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон