На Херсонщині село змагається за статус Найгарніше село в Україні

херсон, село, змагання
Унікальне багатонаціональне село Зміївка - центр старостинського округу Бериславської міської територіальної громади, яка є членом #АМУ на Херсонщині, змагається за статус "Найгарніше село в Україні". Інформує Децентралізаційний марафон.

Проголосувати можна ТУТ.

Це не просто статус, це нові можливості для розвитку, нарощування туристичного потенціалу цієї неймовірно мальовничої, духовно багатої та патріотичної місцевості, - зазначає староста Зміївки Микола Курівчак, і завжди з гордістю демонструє принади своєї малої батьківщини, розповідає про її минуле та сучасне, з любовю до цієї Богом облюбованої землі та її дружних та незвичайних мешканців. Її по-праву називають маленькою Європою на півдні України.

Староста переконаний, що саме невтомні земляки здатні зробити село найгарнішим та відродити його прадавню славу. Тому кожен проєкт, в якому бере участь громада, важливий для її розвитку та промоції.

Під’їжджаючи до Зміївки, одразу помітно вказівник, на якому кількома мовами подорожуючих гостинно запрошують у село. Зміївка колись носила назву Шлагендорф, сусідня Михайлівка звалася Мюльхаузендорфом, Вербівка — Альт-Шведендорфом, Костирка — Клостердорфом, бо першими їхніми поселенцями та засновниками були шведи. 2008 року, коли сюди з візитом прибув сам король Швеції, він був вражений, що в селі старенькі й досі розмовляють старошведською мовою, зберігши свою національну самобутність та ідентичність. А поруч з ними й німці, поляки та українці, багато з яких переселено сюди із західних областей. Тож у села є всі підстави боротися за власний розвиток, нарощування туристичного та економічного потенціалу для підвищення добробуту жителів цієї гостинної території.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон