У всіх школах Херсона додатково очищуватимуть воду

школа, вода, очищення
Якісну воду для пиття та приготування їжі отримала найбільша у Херсоні гімназія № 56, де навчається 1432 дітей. Компанія-виробник безплатно встановила тут станцію очищення води, яка прокачує її через систему фільтрів, знищуючи бактерії та видаляючи шкідливі домішки.

Директор гімназії Світлана Микитюк задоволена: каже, станція прокачує до двох тонн води на добу, і цього з надлишком вистачає для приготування їжі для учнів - навіть страви смачнішими стали.

"Обладнання дуже компактне і на кухні зайняло менш як два метри вільної площі. Надалі плануємо під'єднати її і до фонтанчиків питної води. Але перед тим хочемо замовити в сертифікованій лабораторії порівняльний аналіз звичайної води з водогону та очищеної", - поділилася планами Світлана Микитюк з власкором "Голосу України".

Водопровідна вода у Херсоні занадто жорстка й насичена домішками заліза з дуже зношених трубопроводів. Як експертів Держпродспоживслужби, так і родини учнів уже давно не влаштовує її якість та безпека, тому у найближчій перспективі міська влада планує встановити станції очищення води у всіх 59 комунальних школах обласного центру. Тож робота такої апаратури у гімназії № 56 є пілотним проектом.
ФАКТ

З 556 проб водопровідної води, впродовж нинішнього року відібраної експертами Держпродспоживслужби у різних громадах Херсонщини, включно з обласним центром, 148 не відповідали санітарно-хімічним вимогам. З найбільш розповсюджених недоліків: перевищення жорсткості, вмісту хлоридів, заліза та сухого залишку.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон