Херсонці мають знати які проекти реалізує міська рада за кошти громади

Херсонці, бюджет, громада
На цьому наполягає голова постійної комісії Херсонської міської ради з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвиткуАндрій Дмитрієв.

Сьогодні, 28 вересня члени бюджетної комісії розглядали питання, які будуть винесені на позачергову сесію 29 вересня та чергову, заплановану на жовтень. Всі пропозиції для винесення до сесійної зали на позачергову сесію були підтримані. Деякі - відправили на доопрацювання.

Окрему увагу звернули на питання, вирішення яких будуть включені у бюджет наступного року. Як зауважує голова комісії Андрій Дмитрієв, до сесійної зали важливо вносити не пропозиції виділення коштів для певної галузі, а розгляд проєктів, на які потрібні кошти:

- «Розпочинаємо розбиратися з планами, які включатимемо у бюджет 2022 року. У рамках комісії сформували завдання для виконання розпорядниками, маємо визначитися з важливими проєктами, які можна буде запропонувати громаді Херсона, щоб у сесійній залі в рамках бюджету 2022 року депутати розглядали саме проєкти, а не просто виділення коштів на ту, чи іншу галузь». – зауважує Андрій Дмитрієв.

На його думку, лише в такому випадку мешканці міста будуть розуміти, чим саме займатиметься міська рада, що реалізуватиме.

Так, комісія розглядала депутатське звернення стосовно ремонту тротуару навколо мікрорайону «Острів». Депутати підтримали виділення коштів для розробки проєктної документації. На наступний рік у бюджет буде закладена необхідна сума. Члени комісії зауважили, що у проєкті мають бути передбачені велодоріжки, понижені бордюри з урахуванням потреб маломобільних груп населення, інші елементи благоустрою.

Однозначну підтримку викликала пропозиція назвати територію між проспектом Ушакова та пам’ятником Джону Говарду однойменним сквером. Втім, спочатку потрібно самій ділянці надати статус скверу й передати на баланс комунальному підприємству для благоустрою. На думку депутата В’ячеслава Білковського, який звернувся з такою пропозицією, сквер імені Джона Говарда матиме туристичну привабливість і набуде охайного вигляду на відміну від теперішнього становища ділянки.




© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон