На Херсонщині виникла криза на ринку баштанних

сезон, кавуни, баштан
Сезон кавунів минає, і на них карколомно впала закупівельна ціна. Наприклад, у селі Михайлівка на Херсонщині дехто з фермерів продає баштанні по 40 копійок за кілограм. А в сусідній Новомиколаївці навіть віддають поле площею 6 га - шість фур смугастої ягоди - за 15 тисяч гривень, тобто фактично за безцінь, аби лиш відбити оренду!

Щоправда, зниження цін спостерігалося ще із серпня: у згаданій Михайлівці фермери продавали кавуни по 70 копійок за кілограм. Сьогодні ж середня вартість становить 50 коп.

Виробники кажуть, що покупці в товарі не зацікавлені: півтори тонни кавунів продаються аж три дні — надзвичайно мало порівняно з попередніми сезонами.

В.о. директора департаменту розвитку сільського господарства і зрошення ОДА Маргарита Степанова причиною кризи збуту назвала пізні терміни сівби і збору через дощове літо й подвійну кількість валового збору культури: пропозиція перевищила попит, відтак ринок збуту не був готовий до реалізації надлишків.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон