Марихуана на 1 млн гривень: поліцейські знайшли в Херсонській області наркоплантацію

херсон, поліція, конопля
Вчора, 27 вересня, в селі Монастирське Бериславського району поліцейські вилучили насадження елітних сортів коноплі. Вартість забороненої речовини за цінами «чорного ринку» становить близько мільйона гривень.

Вилучені рослини направлені на дослідження. Наразі за даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України.

Бериславські дільничні офіцери поліції отримали інформацію, що поблизу села Монастирське на полі з сільгосппродукцією в теплиці ймовірно вирощують коноплю. Під час перевірки інформація підтвердилась. В парнику поліцейські дійсно виявили 56 кущів елітних сортів коноплі зі слідами догляду.

Як розповів начальник Бериславського районного відділу поліції Олексій Пєшков, до незаконної діяльності причетні кілька мешканців району. Правоохоронці перевіряють можливу причетність чоловіків до збуту наркотиків. Заборонені рослини вилучені та їх зразки направлені на експертизу.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». За вирощування понад 50 кущів коноплі передбачене покарання в виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Слідчі дії тривають.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон