У Скадовськ привезли харчі для наших військових

До Скадовська з Немирівського району Вінницької області прибула гуманітарна допомога у вигляді 25 тонн різних продовольчих товарів для наших військових, що нині захищають кордони України на Херсонщині.

ХЛОПЦІ, ТРИМАЙТЕСЯ! НЕМИРІВЦІ З ВАМИ!

Спитати б оце першого зустрічного: що таке гуманітарна допомога? Якщо трапиться освічена людина, то скаже, що це вид безвідплатної допомоги, коли засоби для життєдіяльності безкоштовно поширюються серед населення, охопленого бідою. А біди у світі вистачає – то засуха, то повінь, якщо не епідемія, то війна.

У редакції газети «Чорноморець» цієї середи раптом пролунав телефонний дзвінок, і жіночий голос запросив когось із журналістів стати свідком важливої події. Мова йшла про те, що з Немирівського району Вінницької області до Скадовська прибула гуманітарна допомога у вигляді 25 тонн різних продовольчих товарів для українських військових, що нині захищають кордони України на Херсонщині.

...Просторе складське приміщення було схоже чи то на ринок, чи то на продовольчий магазин. Волонтери розпаковували картонні ящики і сортували продукти.

– Вміст кожної коробки різний. В одній знаходяться лише крупи, в іншій – консервація, в третій – сало та консерви, в четвертій – цукор з цукерками, – пояснює волонтер Людмила Дзюба. – Усе це треба розсортувати таким чином, щоб в асортименті для кожного військового підрозділу було всіх продуктів однаково. Ось подивіться: тут вже відібрана домашня м'ясна консервація і смалець, ось тут – «закатані» овочі та фрукти, далі крупи та макарони. До картоплі, моркви, буряків і цибулі ще не приступали, все навалом у мішках. А ще трапляються посилки, які й розділити неможливо.

А неможливо було розділити зворушливий вузлик з квасолею, котрий якась бабуся любовно передала для військових: хай посмакують солдатики домашній борщ з квасолею. Або ж торбинки з сушеними яблуками і грушами. Тим не менш, кожна посилочка знаходила своє місце. Розвали мішків з картоплею, стоси пластикових пляшок з мінеральною водою, сотні коробок з харчами ще чекали свої черги.

Хоч у приміщенні було доволі прохолодно, люди зняли верхній одяг. Роботу треба було виконувати швидко – продуктів чекають на блокпостах.

На подвір'ї зустрілися кореспонденту двоє молодих чоловіків – Владислав Мартинов та Артем Гришко. Вони координують маршрут надходжень гуманітарної допомоги і представляють Лігу підприємців Скадовська (близько 80 небайдужих громадян). Наші місцеві представники малого і середнього бізнесу купують і надсилають військовим необхідні для армійського життя речі: від акумуляторів для БТРів та сигнальної лінії мінування до простеньких запальничок і зарядних пристроїв. Відправлено багато речей, без яких неможливо облаштувати армійський побут: намети та піддони для них, пальне, миючі засоби, рушники, шкарпетки, посуд одноразового вжитку та безліч дрібних речей, важливих для солдатського буденного життя.

Різні думки приходять в голову, коли дивишся на гори продовольства, надіслані з Немирова. Добре було б, якби у мирний час вони призначалися дітям-сиротам чи багатодітним родинам... Однак ні... Місце їх призначення – кордон Херсонщини і Криму, де застигли у напруженому вичікуванні розвитку подій наші військовослужбовці. В одному з продуктових ящиків було знайдено записку для них: «Хлопці, тримайтеся! Немирівці з вами!».

Неважко здогадатися, що зима добре вичистила погреби і комори у селянських господарствах, що мешканці Немирівщини шлють воїнам далеко не надлишки своїх запасів. Але це випробування, яке випало на долю України, ще раз підтвердило, що ми, українці, у важку хвилину вміємо об'єднатись і підставити плече один одному.

Юрій Бондарєв//Чорноморець
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон