Аграріїв Херсонщини закликають не знищувати свою продукцію

Херсонщина, кавуни, фермери
З Херсонщини останнім часом всі засоби масової інформації транслюють сюжети кавунами, помідорами та огірками, які фермери викидають через занадто низькі закупівельні ціни.

Від таких відео у працівників соціально значимих закладів просто серце крається: нащо ж нищити плоди людської праці, коли ними можна поділитися із тими, хто цього справді потребує?

" Ми із задоволенням та вдячністю прийняли такий подарунок – навіть самі б його вивезли. Та зась. За все літо ніхто жодного кавунця не запропонував. Тонну помідорів, цибулі, баклажанів та солодкого перцю, щоправда, привіз фермер з Берислава, котрий нам допомагає ось уже п’ять років поспіль. І на тому – все, — жалкує директор Бериславської райлікарні Север’ян Кардава.

– Між тим, солодкими ягодами було б кому поласувати. Адже нині в нас харчуються близько сотні пацієнтів не тільки з Берислава, а й із Великої Олександрівки, Високопілля,Нововоронцовки. Тамтешні аграрії теж цілком могли б згадати про потреби своїх земляків, і не обділяти стаціонар вітамінною «гуманітаркою», аби урізноманітнити меню хворим людям. Але ні – виробники вважають за краще керуватися переконанням «як не собі, то й нікому».

Трохи більше пощастило дитячій обласній клінічній лікарні Херсона. Тут заслабла малеча таки отримала на свої столи по скибці соковитого кавуна…один-єдиний раз. «Багато баштанних якось привезли для Будинку дитини, а там із нашими дітками поділилися. На тому все. А таке частування влітку було б для них і частіше не зайвим», — каже директор дитячої лікарні Інна Холодняк.

Зараз сезон динь та кавунів уже відходить. Та це не означає, що з хворими людьми нічим поділитися. Є ті ж томати, цибуля, та інші овочі з борщового набору, які для харчоблоків лікарень будуть аж ніяк не зайвими протягом усього року. Віддати зайвий надлишок тим, кому без цього важче вижити, правильно: принаймні, не мучитимуть докори сумління за знищену без усілякої користі городину.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон