Керівники громади на Херсонщині вирішили зекономити на дітях

Херсонщина, громада, діти
У Новотроїцькій громаді на Херсонщині у травні місяці депутати селищної ради затвердили програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2021 рік із загальним обсягом фінансування 804 тис.грн.

Програмою передбачалося видиліти 384 тис.грн. на відпочинок категорійних дітей у позаміських оздоровчих таборах та 420 тис.грн. на відпочинок у пришкільних таборах.

При цьому з бюджету громади запропонували депутатам спочатку виділити лише 199 тис.грн. на фінансування відпочинку 34 дітей у позаміських таборах. Як пояснило керівництво громади це потрібно, щоб уникнути проведення тендерів при закупівлі. Літо пройшло, а обіцяного депутатам фінансування не відбулося.

На запитання депутата селищної ради Юрія Коцегубова щодо причин такої ситуації, селищний голова Петро Збаровський пояснив, що не було бажаючих батьків відправити своїх дітей на відпочинок до моря...

Депутатів селищної ради та батьків дітей громади таке пояснення здивувало та обурило, так як багато батьків на бажання оздоровити дітей отримували відповідь “кошти закінчилися”.

Для порівняння у 2019 році за рахунок місцевих бюджетів Новотроїцького району було оздоровлено в позаміських оздоровчих таборах учетверо більше дітей. Прикро, коли передача повноважень на місця, призводить до економії коштів на дітях.

Артем ТРОЇЦЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон