Амбасадорка міста Херсон в своєму кліпі провела творче дослідження

херсон, кліп, творчість
Українська співачка, автор-виконавець пісень Христина Соловій стала амбасадором міста Херсон у проєкті “Натхнення Сходу”, який покликаний привернути увагу до міст на Сході та Півдні України за допомогою творчості відомих артистів.

Влітку 2021 року відома співачка Христина Соловій знімала кліп у Херсоні. І от в переддень Дня міста, співачка презентувала кліп.

Кліп знято в рамках проєкту «Натхнення Сходу» за підтримки та фінансування USAIDS. Ініціатори та автор проєкту «Натхнення Сходу» — фундація «З країни в Україну».

Пісня називається «До краю». В ній дуже легко впізнати як «Рожеве озеро» на Херсонщині, так і локації херсонського суднозаводу. Більш того, в одному з кадрів Христина піднімається на одному з суден — видовище доволі захопливе.

Разом з відомим кліпмейкером Віктором Придуваловим співачка провела творче дослідження, що лягло в основу сюжету кліпу.

Мета участі артистів у фестивалі - отримати нове розуміння своєї країни, а також надихати мешканців сходу на нові звершення.

“Натхнення Сходу” відкриває можливість розповісти про Херсон так, як це не зробить жоден офіційний портал міста чи відповідальний чиновник. Це можливість мовою мистецтва розповісти про Україну, яка щодня живе на вулицях та подвір'ях цих міст.

Проєкт реалізується в рамках фестивалю “З країни в Україну”, що відбувається у містах Сходу та Півдня України.

Подію започатковано у 2014 році, щоби допомогти громадам прифронтових міст наповнити свої міста атмосферою єдності та підтримки. Ключовою ідеєю фестивалю є формування нової української ідентичності та якісних позитивних змін в Україні.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон